Kinderopvang
Het Kompas
in Bergen op Zoom

Persoonlijke aandacht voor uw kind

Bij kinderopvang Het Kompas in Bergen op Zoom vinden we het belangrijk dat kinderen met veel plezier naar onze opvang komen en zich er thuis en vertrouwd voelen. Daarom werken we in kleine groepjes. Op die manier kunnen we veel persoonlijke aandacht aan de kinderen schenken. Op onze opvang mogen kinderen van alles ontdekken, talenten ontwikkelen en zichzelf zijn. Bij Het Kompas kun je terecht voor peuteropvang (2 tot 4 jaar) en verschillende soorten buitenschoolse opvang, waaronder voor- en naschoolse opvang, overblijven en vakantieopvang.

Doorlopende ontwikkeling

Op Het Kompas laten we kinderopvang en onderwijs zo goed mogelijk op elkaar aansluiten. Dat doen we door de ontwikkeling van kinderen op de voet te volgen en nauwe samenwerking met de leerkrachten van de basisschool. Net als op basisschool Het Kompas werken we op de opvang met thema’s. Door alles aan een thema te koppelen, leren ze bijvoorbeeld gemakkelijker tellen of nieuwe woordjes, maar ook samen spelen en delen met elkaar. Doordat de leerkrachten in de kleuterklas op dezelfde manier te werk gaan, voelen kinderen zich snel thuis en ontwikkelen ze zich vloeiend door.

Peuteropvang Het Kompas

Onze peuteropvang is een fijne, veilige plek voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Ze kunnen er samen spelen in de huishoek, zich uitleven in de bouwhoek, kleuren in de kunsthoek, boekjes bekijken in de leeshoek, muziek maken, buitenspelen en nog veel meer. Onze leidsters volgen en stimuleren de ontwikkeling van kinderen stap voor stap en laten ze alvast kennismaken met de basisschool. Zo  organiseren we activiteiten samen met de kleuters en mogen ze voor hun vierde verjaardag 10 dagdelen komen oefenen in de kleuterklas.

Buitenschoolse opvang Het Kompas

Kinderen tot 12 jaar zijn iedere dag welkom op de buitenschoolse opvang van Het Kompas. De voorschoolse opvang opent dagelijks om half 7. De kinderen kunnen hier rustig de dag starten voordat de school om half 9 begint. Ook na schooltijd zijn ze van harte welkom. Ze kunnen voor naschoolse opvang tot 6 uur bij ons terecht. We doen regelmatig leuke dingen buiten de opvang, omdat we samenwerken met lokale verenigingen. Bijvoorbeeld atletiekvereniging Spado, tennisvereniging Smash, de Scouting, Bowling Restolounge, Natuurpodium en Creative Art Worx.

Vakantieopvang op Het Kompas

Ook tijdens de vakantie verzorgen we kinderopvang tot 12 jaar op BSO Het Kompas. Uw kind kan dus gewoon in zijn of haar fijne, veilige, vertrouwde omgeving komen spelen en ontdekken. De breng- en haaltijden zijn hetzelfde als tijdens de schoolweken. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden van vakantieopvang, neem dan contact met ons op.